• Vi ♥ Potatis

    Vi ♥ Potatis

Aviko i Norden - alla goda knölar från jorden

Vi på Aviko älskar alla goda knölar från jorden. Vi har varit verksamma i Norden sedan 1979 och har samlat på oss erfarenhet och gedigen kunskap som lett till att vi kan erbjuda Sveriges bredaste sortiment av potatis, lök, rotfrukter och ett sortiment ekologiska och KRAV-märkta produkter, som vi säljer via grossister. Vi samarbetar med ledande odlare och leverantörer från främst södra Sverige. 

I det vackra skånska Helsingborg har vi vårt huvudkontor och nya produktionsanläggning där våra eminenta medarbetare varje dag producerar Aviko Färskt och Svensk förkokt potatis. Smålands Rotfrukters potatis skalar vi i vår produktionsanläggning i Jönköping. Tillsammans är vi ett härligt gäng på 75 anställda som gör allt för att varje år hantera cirka 50 000 ton potatis och rotfrukter.

Aviko Norden ingår i den holländska koncernen Aviko Group, grundad år 1962, som ägs av Royal Cosun (ett kooperativ av odlare). Mer än 2 miljoner ton potatis bearbetas årligen och företagets produkter går till export till mer än 110 länder. Med 2000 anställda och en omsättning på € 800 miljoner, är Aviko en av världens ledande potatisförädlare med färska, frysta och kylda produkter. Läs mer »

Vår vision

Med vårt breda sortiment, våra näringsrika produkter, vårt fokus på hållbar mat som ger ett så lågt klimatavtryck som möjligt, våra innovationer, våra samarbeten med kunder och leverantörer och vår höga kvalitet är vår vision att Aviko ska finnas på varje tallrik.

Vårt syfte

Vårt syfte är att med hjärta, kunskap och bästa service förenkla och skapa en hållbar matupplevelse för Nordens kök. 

Våra värderingar

Vi bygger vårt varumärke inifrån och ut därför är våra värderingar grundpelaren i allt vi gör. Vår grundpelare bygger på Delaktighet, Respekt, Ansvar och Glädje (DRAG). 


Vårt löfte

Vi levererar alltid kvalitet i produkt, service, omtanke och inspiration.