• Umgängesrätter

    Umgängesrätter

Rödbetshummus

Häll av spadet från kikärtorna,  skölj i vatten och låt kikärtorna rinna av väl.  (Spara gärna spadet till maränger eller att göra vegansk majonnäs på.) Lägg sedan i matberedaren och mixa dem tillsammans med rödbetorna tills det blir slätt.

Häll i tahinin och citronsaften i blandningen, följt av kryddorna och vitlöken.

Sätt på matberedaren och häll successivt i olivoljan.

Smaksätt med salt, peppar och kanske mer cayennepeppar!

Din vitaminstinna och fiberrika  rödbetshummus är nu helt färdig!

Tips: du kan bevara hummusen i kylen 3-5 dagar!

400 g Rödbetor rivna artnr 1882

1 burk - ca 400 g kikärtor  

2 msk Tahini 2 msk eller lite sesamolja

5 msk citronjuice

1 hackad vitlöksklyfta 

1 tsk mald spiskummin

1 tsk cayennepeppar (ta så mycket som du tycker om!)

salt

svartpeppar

ca 1 dl olivolja häll på så mycket så att hummusen får en slät struktur.