• Umgängesrätter

    Umgängesrätter

Kycklingburgare med rotfrukter, chili & basilika

Hur du gör Kycklingburgare:
Blanda Kycklingfärs och råriven potatis och blanda därefter med Rotfruktsbas, ägg, finhackad chili, hackad basilika och kryddor. Blanda några minuter tills du fått en jämn smet. Tillsätt majsmjöl lite i taget till en lämplig formbar konsistens. Gör en liten biff och provstek. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor. Forma 30 st miniburgare á 40 g. Stek ca 4 min på varje sida på medelhög värme.

Servera gärna med:

BRIOCHE MED MOROTSMIX»

och RÖDBETSTZATZIKI»


Recept på fler Umgängesrätter»

Idag vill allt fler gäster smaka av flera rätter och beställer gärna in många mindre rätter. Dessa minibiffar passar utmärkt på en sådan restaurangmeny. Önskar du större burgare till ditt restaurangkoncept gör du helt enkelt biffarna större. Oavsett om du är kock på en hamburgerrestaurang, casual dining, snabbmat eller fastfoodkedja så är hemlagad kycklingburgare en favorit.

450 g Kycklingfärs
300 g Mospotatis 3N artnr 1020
/Skalmans artnr 21017
450 g Rotfruktsbas 3N artnr 12593
2 ägg
3 tsk färsk basilika
1,5 krm salt
1,5 krm svartpeppar
6 msk majsmjöl
1,5 tsk färsk chili