• Umgängesrätter

    Umgängesrätter

Fiskburgare med rotfrukter, chili och koriander

Hur du gör Fiskburgare:
Blanda fiskfärs och finriven Mospotatis. Häll i Rotfruktsbas, ägg, limesaft, finrivet limeskal (ca 2/3 av en lime), finhackad chili, koriander, salt och kryddor i en bunke. Blanda några minuter tills du fått en jämn smet. Tillsätt majsmjöl lite i taget till en lämplig formbar konsistens. Gör en liten biff och provstek. Smaka av.
Forma sedan 30 st burgare á ca 40 g och stek i ca 4 min på varje sida på medelhög värme.


Fiskburgare är ett uppskattat och lite nyttigare alternativ till köttburgare. Gör dessa små mini-hamburgare när du vill servera tapas, fingerfood eller på en buffé - passar utmärkt för din matgäster att dela på när de plockar sina favoriter ur din restaurangmeny.

SERVERA GÄRNA MED MOROTSBRIOCHE MED ROSMARIN»

och

ÄRTGUACAMOLE»

Recept på fler Umgängesrätter»

30 minifiskburgare 

450 g fiskfärs

300 g Mospotatis 3N artnr 1020/
          Skalmans artnr 21017
450 g Rotfruktsbas 3N artnr 12593
2 ägg
1,5 msk koriander
1,5 tsk salt
1,5 krm vitpeppar
6 msk majsmjöl
1,5 st lime
1,5 tsk färsk chili