• Salladsbord à la Aviko Norden

    Salladsbord à la Aviko Norden

Vättersallad

Rosta Rotfruktspytten på väl smord plåt 15 minuter i ugnen (175°C). Låt svalna.

Förbered senapsdressingen: Börja med senap och sirap i en vispbunke. Vispa och tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle. Smaka av med vinäger, salt och svartpeppar.

Vänd ihop salladen försiktigt - börja med dressingen och rotfrukterna. Vänd sedan i blomkålsbuketter, rödlök samt persilja - lite grovt så att en del blir utan dressing. Spara lite persilja och rödlök till garnering.

 

Recept av Gordana Galic, Jönköping

Ingredienser (6-8 personer)

300 g 3N Rotfruktspytt 10 mm artnr 12594

100 g blomkål, fina små buketter

50 g 3N Rödlök tärnad artnr 1470

10 g persilja hackad

Ingredienser senapsdressing: 

2 msk dijonsenap

2 msk ljus sirap

1 dl rapsolja

3 msk äppelcidervinäger

salt

svartpeppar

12594