• Salladsbord à la Aviko Norden

    Salladsbord à la Aviko Norden

Socknasallad med sting

Blanda Rotfruktstagliatelle och Stimlad rödbeta var för sig med salt, olivolja, pressad vitlök och chiliflakes. Rosta i förvärmd ugn på 175°C i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Rosta solroskärnorna i en stekpanna med lite salt.
Lägg upp Rotfruktstagiatelle på ett fat, toppa med Strimlad rödbeta. Smula över osten och strö på solroskärnorna.

 

Recept av Åsa Krantz och Ann-Marie Gustafsson, Åtvidaberg

Ingredienser (6-8 personer)

400 g 3N Rotfruktstagliatelle artnr 12599
100 g 3N Rödbeta strimlad artnr 17832
salt
2 msk olivolja
½ vitlöksklyfta
chiliflakes
50 g rostade solroskärnor
100 g fetaost