• Salladsbord à la Aviko Norden

    Salladsbord à la Aviko Norden

Oskarsborgssallad

Rosta solroskärnorna i ett stekjärn på medelhög värme, akta så att de inte bränns vid. När solroskärnorna börjat få fin färg, tillsätt
honung och salt. Blanda väl, häll upp och låt svalna på papper.


Dressing: Blanda samtliga ingredienser utom rapsoljan. Tillsätt oljan i fin stråle så att det inte skär sig.
Blanda rotfrukterna och häll över dressingen. Låt dra (gärna över natten).

Till servering: lägg upp din sallad och toppa den med de honungsrostade solroskärnorna.

Recept av Maria Berglund och Jill Wåågh, Söderhamn

I "Salladsbordà la Aviko Norden" hittar du mer inspiration för salladsbordet och klimatsmarta tips!»

Ingredienser (6-8 personer)

250 g Morotsmix artikel 1592
100 g Gulbeta hyvlad artnr 17936
100 g Rödbeta riven artnr 1882
50 g Rödlök skivad artnr 1450
25 g saltade solroskärnor
½ tsk honung
¼ tsk salt

Dressing:
2 msk vitvinsvinäger
1 msk mango chutney
1 pressad lime
1 tsk gurkmeja
1 krm chiliflakes
1 tsk hot chilisås
3 msk rapsolja