• Salladsbord à la Aviko Norden

    Salladsbord à la Aviko Norden

Kindas rökta rotsaker

Gör en dressing på rapsolja, vinäger, liquid smoke, socker och finhackad paprika och chili. Lägg rotfrukterna i ett bleck pressa över vitlöken.
Salta och peppra ett par rejäla drag på salt och pepparkvarnen efter tycke och smak. Rosta av i ugn 200°C ca 20-25 min. Vänd runt efter halva tiden och passa så att rotgrönsakerna blir al dente.
Ta ut och låt svalna. Tillsätt västerbottensost, dressing samt färska örter. Blanda försiktigt och lägg upp för servering.

Recept av Andreas Nylén, Kinda

Ingredienser (6-8 personer)

250 g 3N Rotfruktsstavar artnr 12595
250 g 3N Rödbeta stavar artnr 18853
½ klyfta vitlök
salt och nymalen svartpeppar från kvarn
½ dl rapsolja
½ gul paprika
½ chilifrukt efter önskad styrka
½ tsk liquid smoke
1 msk strösocker
1½ msk vitvinsvinäger
25 g hackade färska gröna örter, t ex persilja, koriander, mynta
50 g riven västerbottensost