• Salladsbord à la Aviko Norden

    Salladsbord à la Aviko Norden

Kålrotsallad med Dinglesting

Blanda ihop rotfrukterna och löken i en skål.
Dressing: Blanda finriven ingefära, Srirachasås, flytande honung, dijonsenap, apelsinjuicekoncentrat, pressad apelsin och äppelcidervinäger i en bunke. Vispa upp - tillsätt olivoljan i tunn stråle. Smaka av med salt, chiliflakes och svartpeppar från kvarn.
Ringla dressingen över dina rotfrukter och lök låt stå och dra.

Till servering: Strö finhackad färsk koriander över din sallad.

Recept av Sandra Ostvald, Munkedal

Ingredienser (6-8 personer)

200 g 3N Rotselleri strimlad artnr 17602
200 g 3N Kålrot riven artnr 15682
25 g 3N Gul lök fintärnad artnr 1373
¾ tsk riven färsk ingefära
¼ tsk srirachasås
½ msk flytande honung
¼ dl olivolja
¾ tsk dijonsenap
1½ msk apelsinjuice, koncentrat
¼ pressad apelsin
1 msk äppelcidervinäger