• Salladsbord à la Aviko Norden

    Salladsbord à la Aviko Norden

Bruksarsallad

Fräs Rotfruktsnudlarna i en panna med oljan. (Går även att göra i bleck i ugnen 12-15 minuter på 170°C). Pudra över gurkmeja, lite salt och peppar och blanda väl. Riv skalet från apelsinen och pressa sedan apelsinen.
Häll över apelsinsaften och det rivna skalet över rotfrukterna och
blanda innan du ställer dem i avsvalningskylen. Låt svalna.

Till servering:
Rosta blandad mix av fröer t ex pumpa, melon, solros och sesam med lite salt i slutet av rostningen. Tillsätt honungen och karamellisera
fröerna. Var försiktig så du inte bränner dem.
Strö mixen över rotfruktsnudlarna.

 

Recept av Therese Juneholt, Tierp

Ingredienser (6-8 personer)

600 g 3N Rotfruktsnudlar artnr 12598
3 msk rapsolja
1 msk gurkmeja
salt
peppar
1 apelsin
1 msk honung
Mixade skalade fröer, t ex pumpa, melon, solros, sesam