• Salladsbord à la Aviko Norden

    Salladsbord à la Aviko Norden

Bringstas piffiga ärtor

Lägg 10 kikärtor och spadet från kikärtorna i en mixerbunke. Rosta resterande kikärtor i en panna med lite salt till serveringen. Mixa upp spadet samt vinägern under ca 3-4 minuter. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle - så som du gör majonnäs - under mixning, tills du får en bra konsistens (som majonnäs). Smaka av med dijonsenap, salt och nymalen svartpeppar.

Vänd ihop dina äppeltärningar, kålrot och rödlök med kikärts-
majonnäsen och låt dra.

Garnera med de rostade kikärterna och lite rödlök.

 

Recept av Laila Boväng, Nordanstig

Ingredienser (6-8 personer)

250 g Kålrot tärnad 10 mm artnr 1573
50 g Rödlök tärnad 3 mm artnr 1473
100 tärnade äpplen
400 g konserverade kikärtor med spad (spadet ska användas till dressingen)
¾ dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
½ msk rödvinsvinäger