Potatis- och broccolibiffar med morotstzatziki

Koka linserna efter anvisning på förpackningen. Koka potatisen mjuk, mixa därefter tillsammans med broccolin. Tillsätt fetaost, ägg och linser. Krydda med salt och peppar efter smak. Blanda runt och forma biffar.

Blanda de rivna morötterna med yoghurt, pressad vitlök och lite olivolja. Smaksätt med salt, peppar och lite av saften från en citron.

Små delikatess klyftpotatisar passar både små och stora munnar

Klimatpåverkan: endast 0,29 kg CO2e per portion.

Ingredienser (20 personer)

Potatis- och broccolibiffar
1 kg broccoli färsk
450 g Potatis mos artnr 10209
225 g fetaost
225 g Gul lök tärnad 6 mm artnr 13709
270 g ägg (ca 4-5 st)
45 g gröna linser
rapsolja
salt och peppar

Klyftpotatis delikatess
Potatis klyft m skal 6-bit deli
artnr 13869

Morotstzatziki
600 g turkisk/grekisk yoghurt 10 %
500 g Morot, riven 1,1 mm KRAV artnr 12829 eller 11829
2-3 st vitlöksklyftor, pressade
salt och vitpeppar
olivolja
saft från citron