Rotfruktskryddade biffar med varm potatissallad och krispig ostronskivling

Ett Roots-recept på gluten- och laktosfri lunch eller middag med fina smaker, signerat Marcus Nemrin. Svampen kan bytas ut mot valfritt tillbehör och oxfärsen kan ersättas med annan färs för ännu bättre köksekonomi.

Rotfruktskryddade nötfärsbiffar

Fräs höst- och vinterbasen i olja. Låt svalna. Koka palsternackan mjuk och mixa slät. Låt svalna. Rör ut potatismjölet och äggen i purén. Blanda alla ingredienser med färsen och smaka av med salt och peppar. Klappa upp biffar och stek dem.

Varm potatissallad
Fräs rödlök och silverlök i en del av oljan. Låt salladslöken fräsa med på slutet. Tillsätt vinägern. Tillsätt chili, haricots verts och resten av oljan. Smaka av med salt. Blanda med potatisen. Toppa med hackad persilja, oregano och knaperstekt ostronskivling.

Servera med en BBQ-sås.

Se filmen där Marcus Nemrin tillagar receptet »

Ingredienser (40 personer)

Rotfruktskryddade nötfärsbiffar
5 kg oxfärs
1,5 l palsternackspuré
2 kg Rotfruktsmix höst- och vinterbas
120 g potatismjöl
10 hela ägg
Salt och svartpeppar
Olja

Varm potatissallad
6 kg kokt skivad potatis (grovt)
1 kg hackad rödlök (grovt)
600 g hackad silverlök
600 g salladslök, skuren
2 kg haricots verts, delade
200 g röd chili, hackad
2 dl vit vinäger
2 dl olivolja
8 dl matolja
100 g bladpersilja
2 krukor oregano
4 kg ostronskivling
Salt och peppar