Het sötpotatis Jakob

Förvärm ugnen till 220°C. Blanda potatis och sötpotatis med kryddor, salt efter behag med rapsolja i ugnsbleck. Pudra över majsmjöl och baka av i ugnen 20 min. Efter halva tiden ta ut och vänd på potatisen. Bakas krispiga tills de fått fin färg.

Under tiden potatisen är i ugnen - häll upp kokosgrädde och tillsätt curryn och maizenamjölet. Vispa till pösig konsistens och vänd i chilisåsen. Skär paprikorna i ca 2 cm stora bitar.

Ta ut potatismixen ur ugnen och tillsätt lök, paprika och
sojabönor samt skivade bananer. Bred över den uppvispade kokosgrädden och gratinera av i ugnen ett par minuter tills täcket får färg. Toppa med nötter eller kikärtor.

Klart att servera - gärna med ris eller quinoa.

Ingredienser (40 personer)

2 kg Potatis tärnad 10 mm artnr 1070
2 kg Sötpotatis tärnad 10 mm
artnr 11571
salt
peppar
chiliflakes
1 dl raps olja
50 g majsmjöl
5 msk maizenamjöl
5 msk curry


2 l kokosgrädde (obs måste vara kylskåpskall)
eller vispgrädde
2 dl chilisås
100 g röd paprika
100 g gul paprika
200 g Rödlök skivad artnr 1450
1,5 kg gröna frysta sojabönor
10 bananer
ev 2 dl jordnötter, salta
cashewnötter eller kikärtor