Inkokt lax med Farmarguld

Inlagd gurka
Skiva gurkan tunt på mandolin eller liknande. Salta den lite och lägg i press i en sil. Blanda socker, vinäger, vatten tills sockret löst sig. Smaka av med salt och lite vitpeppar. Lägg i den pressade gurkan & låt stå i ett par timma & strö över persiljan strax innan servering.
Lax
Skala dela grönsakerna i grova bitar. Koka upp vatten med de övriga ingredienserna och låt lagen koka i ca: 5-10 minuter så att den får smak. Häll lagen över laxen & sjud därefter i ca: 6-10 min (beroende på tjocklek)
Morot
Skala morötterna fint & spara lite av blasten. Koka dem i lättsaltat vatten tills de känns” al dente”. Smält smöret & rulla runt morötterna & håll varma.
Dillmajonnäs
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar & citron.
Servera laxen antingen kall eller varm med het dillkokt Farmarguld, citronklyfta och tillbehören!