Pommes frites med dipsåser

1 GUL CURRYMAJONNÄS
1 l majonnäs
1 msk gul currypasta
50 ml grädde
1 tsk gurkmeja
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt den gula currypastan och gurkmeja. Blanda ingredienserna ordentligt med en visp. Vispa grädden lite med en handvisp tills den är aningen trögflytande och vänd ned den i majonnäsen.

2 ITALIENSK MAJONNÄS
1 l majonnäs
80 g parmesan
2 tsk torkad italiensk kryddblandning
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt riven parmesan och de italienska kryddorna. Blanda ingredienserna med en slev.

3 BEARNAISE-MAJONNÄS
1 l majonnäs
1 tsk senap
1 msk dragonvinäger
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad körvel
2 st. schalottenlökar, finskurna
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

4 COCKTAIL HUMMUSMAJONNÄS
1 l majonnäs
4 msk ketchup
4 msk hummus
1 msk konjak
1 msk sherry
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

5 APRIKOSMAJONNÄS
1 l majonnäs
3 msk aprikosmarmelad
1 msk currykrydda
1 msk torkad ingefära
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt currykrydda och ingefära. Mixa aprikosmarmeladen tills den är slät. Tillsätt aprikosmarmeladen och blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

6 TOFUNNÄS
600 g tofu
2 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
350 ml solrosolja
svartpeppar
Lägg tofun i ett köksmått och tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med lite salt och peppar. Mixa röran tills den har en slät, gräddig konsistens.