Färsk pommes frites med tryffelmajonnäs

Pommes Frites

Fritera pommes frites i vegetabilisk olja tills de flyter i fritösen

Tryffelmajonnäs

Hacka fårticka eller oliver till små oregelbundna bitar, häll upp majonnäsen i en skål, tillsätt 1 msk vit tryffelolja och vispa in oljan i majonnäsen. Använd inte elvisp. Häll sedan i den hackade fårtickan eller oliverna och rör om.

Servera pommes frites som den är i en strut med en klick tryffelmajonnäs. Eller som tilltugg innan maten.

Passa även utmärkt gott till hamburgare, vegetariska rätter, fisk, kyckling, kött - ja, vad du vill

Ingredienser (8 personer)

Färsk Pommes Frites

Aviko Pom Plus 14 mm  

Tryffelmajonäs XL

1 burk neutral majonnäs (Hellmans)
1 flaska vit tryffelolja
1 burk färgad fårticka eller svarta urkärnade oliver

Tryffelmajonäs S

3 dl Hellmans majonnäs
1 msk Vit Tryffelolja
1 msk färgad fårticka eller svarta urkärnade oliver