• Mänskliga rätter

    Mänskliga rätter

Orientaliska rödbetsklyftor med granatäpple

Förkoka rödbetsklyftorna så att de är al dente och kyl dem. Du kan även koka rödbetorna direkt i påsen som är värmebehandlingsbar. Alla Aviko rotfruktsprodukter i vac i 2-3 kg storlek är idag packade i Sous vide klar påse. Så här enkelt tillagar du direkt i påsen: Sätt ugnen på 100 % ånga 98°C och förvärm. Lägg en påse i varje gejder eller i hålbleck. Värmebehandla 50-60 min. Tips! Kyl påsarna i kallt vatten och förvara dem sedan i kylen då har du en snabb råvara att tillgå till salladsbordet efter åtgång.

Dressingen:

Blanda granatäppelsirap, rapsolja, spiskummin, kärnorna från 1,5 granatäpple. Smaka av med salt och svartpeppar.

Dressa rödbetsklyftorna med smulad fetaost och dressingen. Ringla över honungen.

Garnera med granatäppelkärnor och mynta.

 

3 kg Rödbeta klyftad 6-bitars artnr 17883

6 msk granatäppelsirap

6 msk rapsolja

4 msk honung

1 tsk spiskummin

2 granatäpplen spara ett halvt äpple till garnering och pressa ur resten av kärnorna

salt

svartpeppar

250 g fetaost

Lite färsk mynta, till garnering