Garys Irländska Shepherd's pie

Hur du gör Garys irländska Shepherd´s pie:
Koka potatis eller tillaga i förvärmd kombiugn.
Under tiden stek hackad lök och pressad vitlök ihop med färs. Krydda med salt och svartpeppar. Pudra över vetemjöl och vänd runt.
Tillsätt Guiness, morot och hackade blekselleristjälkar. Koka upp allt och låt sjuda ca 5-10 min till en stabbig konsistens. Smaka av med färsk hackad timjan och salt och nymalen svartpeppar. Ta åt sidan och vänd ner frysta ärtor.
Pressa eller stompa den kokta potatisen till ett mos och blanda med gräddfil och hälften av den finrivna fetaosten samt smör. Smaka av med salt och svartpeppar.
Smörj en ugnsform med hög kant och häll i färsröran (ca 2 cm tjockt). Lägg på potatismos och platta ut till ett jämnt täcke så det täcker färsen. Strö över resterande fetaost.
Tillaga i ugn 175 °C tills Shepherd´s pie är gyllene. Servera Sherpherd´s pie toppad med färsk timjan.
Önskar du fler recept på Mänskliga Rätter från världens alla hörn – ta del av Nibras irakiska Temenbagela - kyckling med ris, Lamiaas irakiska Kyckling Biryani, Joys thailändska Kyckling Massaman Curry, Loans vietnamesiska Vegetariska sommarrullar och Vietnamesiska dessert Che troi nuoc samt Ellies thailändska Som Tam - Morotssallad.