• Mänskliga rätter

    Mänskliga rätter

Asiatiska rödbetsklyftor med mango

Förkoka rödbetsklyftorna så de är al dente och kyl.  Du kan även koka rödbetorna direkt i påsen som är värmebehandlingsbar. Alla Aviko rotfruktsprodukter i vac i 2-3 kg storlek är idag packade i Sous vide klar påse. Så här enkelt tillagar du direkt i påsen: Sätt ugnen på 100 % ånga 98°C och förvärm. Lägg en påse i varje gejder eller i hålbleck. Värmebehandla 50-60 min. Tips! Kyl påsarna i kallt vatten och förvara dem sedan i kylen då har du en snabb råvara att tillgå till salladsbordet efter åtgång.

Dressingen
Häll rapsolja, sesamolja, japansk soja, pressad lime, honung, mangopuré, och riven ingefära i en bunke och vispa ihop.

Dressa rödbetsklyftorna med dressingen och vänd ner grovhackad mango och finskuren salladslök och pudra över chilirostade sesamfröna. Låt gärna dra innan servering.

3 kg Rödbeta klyftad 6 bitars artnr 17883

4 msk rapsolja

2 msk mangopuré

4 tsk sesamolja

4 msk riven ingefära

3 st finskurna salladslökar

4 msk pressad lime

2 msk japansk soja

3 msk honung

2 grovhackad mango

2 msk chilirostade sesamfrön