• Klimatsmarta Salladsbord à la Aviko Norden

    Klimatsmarta Salladsbord à la Aviko Norden

Stolta betor

Skär Gulbeta och Polkabeta i tunna skivor eller hyvla på mandolin.
Blanda vinägrett av citronsaft och olivolja. Smaksätt med honung,
salt och peppar.
Vänd runt betskivorna med dressingen. Varva betorna som taktegel
till serveringen. Dressa med ost, solrosfrön och finhackad basilika.

 

Recept av Emmelie Lööv och Sanna Kanto, Motala

I "Salladsbordà la Aviko Norden" hittar du mer inspiration för salladsbordet och klimatsmarta tips!»

Ingredienser (6-8 personer)

Ingredienser sallad:
• 225 g 3N Polkabeta artnr 1796
• 225 g 3N Gulbeta 1790
• 160 g skivad mozzarella eller smulad fetaost
• 16 g färsk hackad basilika
• 80 g rostade solrosfrön


Ingredienser dressing:
• 2 msk citronsaft
• 6 msk olivolja
• 1 tsk honung