• Klimatsmarta Salladsbord à la Aviko Norden

    Klimatsmarta Salladsbord à la Aviko Norden

Moras röda stjälkar

Rosta rödbetorna ca 15 min i ugn 200°C. Strö över lite salt (ca 1 tsk)och ringla över rapsoljan. Skär under tiden broccolistjälkarna i tunna strimlor, ca 3 mm. Skär fina små buketter, ca 1 cm, av broccoliblommorna. Skär zest av skalet från halva blodapelsinen. Pressa hela blodapelsinen. Ta ut rödbetsstavarna från ugnen, vänd ner samtliga skurna ingredienser och häll över den pressade apelsinen.

Låt salladen svalna. Dressa med rostade melonkärnor och servera.

 

Recept av Elisabeth Tomth, Mora

I "Salladsbordà la Aviko Norden" hittar du mer inspiration för salladsbordet och klimatsmarta tips!»

Ingredienser (6-8 personer)

250 g Rödbeta stavar artnr 1853
250 g broccolistjälkar
50 g små broccolibuketter
½ normalstor blodapelsin
¾ dl rostade melonkärnor
½ msk rapsolja
salt