Rototto med majs

Fräs lök och plasternacksris i olivoljan på svag värme i en
gryta tills löken blir genomskinlig. Pudra över maizenamjölet.
Tillsätt vinäger, buljong, salt och peppar. Lägg i majsen.
Låt koka ca 2 min eller tills önskad konsistens har uppnåtts.
Tillsätt osten och rör om varsamt tills den smält.

Tillbehör

Stek i ugn enligt anvisningar på vald produkt. Krydda.
Servera med råkost i form av rivna morötter
ca 50 g per portion.

Ingredienser (20 personer)

Rototto

4 msk olivolja
300 g 3N gul lök, tärnad
2 kg 3N palsternacksris
4 msk vitvinsvinäger
1 l grönsaksbuljong
600 g lagrad ost, riven (gärna parmesan)
8 msk maizena
2 msk salt
1 tsk vitpeppar
1 kg frysta majskorn

Tillbehör

1200 g Rootcoins från Johans kök eller någon form av sojabiff, quornbitar eller oumph
1 dl olja till stekning