Rotfruktskebab med vitlökssås

Fyllning till Rotfruktskebab
Häll upp Rotfruktskebaben på ett ugnsbleck tillsammans med löken. Krydda med salt, oregano, kebabkrydda och ringla över olivoljan. Vänd runt försiktigt så att allt blandar sig. Sätt in i varm ugn 200°C i 17 min. Vänd runt efter halva tiden.
Sås
Häll ner de krossade tomaterna, yoghurten, vitlöksklyftorna, löken och kryddorna i en mixer och mixa till en slät sås.
Marinerad bönsallad
Blanda vitvinsvinäger, senap, kryddor och salt i en bunke. Vispa i olivoljan lite i taget så att det blandar sig. Häll dressingen över bönorna och vänd runt.
Servering
Fyll vetetortillan med 125 g Rotfruktskebab. Lägg på 50 g isbergssallad, 10 g skivad rödlök och 20 g skivad tomat. Häll på 60 g sås. Servera med tillbehör i form av 100 g bönsallad och 50 g rårivna
morötter.