Rotfruktskebab med vitlökssås

Fyllning till Rotfruktskebab

Häll upp Rotfruktskebaben på ett ugnsbleck tillsammans med löken. Krydda med salt, oregano, kebabkrydda och ringla över olivoljan. Vänd runt försiktigt så att allt blandar sig. Sätt in i varm ugn 200°C i 17 min. Vänd runt efter halva tiden.

Sås

Häll ner de krossade tomaterna, yoghurten, vitlöksklyftorna, löken och kryddorna i en mixer och mixa till en slät sås.

Marinerad bönsallad

Blanda vitvinsvinäger, senap, kryddor och salt i en bunke. Vispa i olivoljan lite i taget så att det blandar sig. Häll dressingen över bönorna och vänd runt.

Servering

Fyll vetetortillan med 125 g Rotfruktskebab. Lägg på 50 g isbergssallad, 10 g skivad rödlök och 20 g skivad tomat. Häll på 60 g sås. Servera med tillbehör i form av 100 g bönsallad och 50 g rårivna
morötter.

Ingredienser (20 personer)

Till fyllning

2 kg 3N rotfruktskebab (50% potatis 25% palsternacka och 25% morot)
500 g 3N gul lök, skivad
3 tsk salt
1 msk oregano
3 msk Santa Maria kebabkrydda 1/2 dl olivolja

Sås

500 g krossade tomater
4 dl naturell yoghurt 3%
3 dl grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
50 g 3N gul lök
1 msk oregano
1 msk socker
1 tsk svartpeppar

Tillbehör

2000 g blandade bönor: soja, kidneybönor, kikärtor, svarta bönor, vita bönor
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad örtkrydda (t ex italiensk salladskrydda)
0,5-1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 dl olivolja

Till servering och fyllning

1250 g vetetortilla fullkorn (20 st)
1000 g isbergsallad, strimlad 200 g
3N rödlök, skivad
400 g tomater, skivade