Kycklingbiff med Texas klyftpotatis och rotsalsa

Kycklingbiff

Riv 900 g kokta, kalla potatisar fint och häll ner i blandarkitteln.
Tillsätt kycklingfärs, rotfruktsbas, ägg, vatten och
kryddor. Blanda i några minuter tills du får en jämn smet.
Tillsätt eventuell egen smaksättning och blanda. Provstek
en liten biff och smaka av. Forma sedan färsen till biffar
som väger 125 g/st. Stek som du önskar i ugn eller på
stekbord.


Texas klyftpotatis

Fördela potatisen på bleck, krydda och häll över rapsoljan.
Blanda noga runt så oljan fördelas. Tillaga i ugn 200°C
i 25-30 min. Vänd runt efter halva tiden.

Dressing

Häll samtliga ingredienser i blandarbunke och kör med
blandarvinge på låg växel. Bereds med fördel dagen innan.
Servering
Servera 1 biff per person, 220 g potatis samt
70 g dressing. Serveras med råkost i form av
50 g rårivna morötter per portion.

Ingredienser (20 personer)

Kycklingbiff

900 g Aviko kokt potatis, kall och finriven
2 kg kycklingfärs
2 kg Rotfruktsbas
1 dl vatten
6 ägg
3 msk salt
1 tsk vitpeppar finmalen


Texas klyftpotatis

10 kg Klyftpotatis med skal
135 g Santa Maria American bbq spice
3 dl rapsolja


Dressing

2 kg Rotfruktsbas
800 g majonnäs 80%
4 msk vitvinsvinäger
4 msk chilisås, t ex Felix
2 tsk strösocker
3 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk grovmalen svartpeppar