Bakpotatis med Rootslaw

Tillagning rootslaw

Häll samtliga ingredienser i blandare och använd vinge. Vänd med lägsta växeln.

Tillagning kikärtssmör

Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärtorna med övriga ingredienser.

Servering

Förbaka 5 kg Aviko potatis (20 st à ca 250 g). Sätt ugnen på 250°C. Placera potatisarna på ugnsbleck och baka i 20-25 min så att potatisen får en härlig krispig yta. Gör ett snitt mitt på potatisen och tryck upp skalet så att man kan fylla den.

Servera potatisen med 20 g kikärtssmör och 140 g rootslaw. Strö 60 g gröna sojabönor på toppen samt servera 50 g rivna morötter som råkost per portion.

Ingredienser (20 personer)

Rootslaw

(förbereds med fördel dagen innan)
2 kg 3N rotfruktsnudlar
800 g majonnäs 80%
4 msk vitvinsvinäger
4 msk osötad fransk senap, t ex Dijon
2 tsk strösocker
3 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk grovmalen svartpeppar

Kikärtssmör

(till potatisen istället för smör)
1 burk kikärtor (400 g)
1 tsk grillkrydda
1 tsk dragon
1 msk pressad citronjuice
4 msk rapsolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta