Asiatiska rotfruktsnudlar med kyckling

Tillagning såser

Samma tillagningsförfarande på båda såserna oavsett vilken ni väljer. Såserna går utmärkt att förbereda i förväg, redan dagen innan eller tidigare. Häll alla torra ingredienser, förutom maizenamjölet,
i en kastrull. Blanda maizenamjölet med en del vatten till en toppredning. Tillsätt övriga ingredienser
i kastrullen, koka upp och red av. Låt såsen svalna
om du gör den i förväg.

Tillagning nudlar

Vid tillagning i wok eller på stekbord
Hetta upp pannan/stekbordet och tillsätt oljan. Fräs lök och kycklingkött i 3 min. Tillsätt rotfrukterna och fräs ytterligare ca 1 min på hög värme under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser samt såsen
och låt koka upp. Klart att servera.

Vid tillagning i kombiugn
Förstek kycklingköttet eller använd färdigstekt, strimlad kyckling. Blanda samtliga ingredienser i bleck. Häll över såsen och blanda runt. Värm ugnen till 200°C och 10% ånga. Tillaga ca 15 min i ugnen.
Vänd efter halva tiden. Servera med råkost i form av rivna morötter ca 50 g per portion.

Ingredienser (20 personer)

Teriyakisås

480 g socker
3 tsk vitlökspulver
2 tsk chiliflakes
6 dl japansk soja, glutenfri
3 msk sesamolja
0,5 dl risvinäger
0,5 dl maizenamjöl
5 dl vatten

Sötsur sås

480 g socker
2 tsk salt
2 tsk vitlökspulver
2 tsk ingefära, torkad
1/2 tsk chiliflakes
200 g chilisås t ex Heinz
3 dl äppelcidervinäger
4 msk maizena
7 dl vatten

Rotfruktsnudlar

5 msk rapsolja
1 kg strimlad kycklinglårfilé
740 g 3N gul lök, skivad
4,8 kg 3N rotfruktsnudlar
200 g röd paprika, tärnad 2x2 cm (färsk)
100 g grön zucchini, halvmåneskivor
ca 3 mm tjocka (färska)
300 g broccolibuketter (färska)
400 g blomkålsbuketter (färska)