• Klimatsmarta påskrecept

    Klimatsmarta påskrecept

Algsallad med palsternacka och brysselkål

Blötlägg algerna enligt instruktionerna på förpackningen och låt sedan rinna av väl. Halvera och koka brysselkålen lätt i saltat vatten i ca 5 min. Kyl sedan. 

Dressing: Riv skal från en halv apelsin och spara. Skala apelsinerna och skär ner dem grovt. Lägg apelsinhacket i en mixer tillsammans med kikärtor, soja, rapsolja, sesamolja, dill, chili och koriander. Mixa slätt och smaka eventuellt av med mer chili.Vänd i hop alger med palsternacksris, brysselkålen och dressingen. Klart att servera!

För 30-40 personer som del i buffé
ca 6 portioner som huvudrätt

400 g Palsternacksris
20 g torkade alger, t ex Risberg torkad algsallad
400 g brysselkål
200 g kikärtor
4 msk japansk soja
2 apelsiner
1 dl rapsolja
2 msk sesamolja
2 msk hackad fryst dill
1 tsk hackad fryst röd chili
2 tsk hackad fryst koriander
2 tsk salt