• Säsongens bästa grillrecept

    Säsongens bästa grillrecept

Havets rotfruktsburgare med Super Crunch och vegetarisk skagenröra

Gör så här - fiskburgarna

Lägg fiskfiléer och lax samt kall kokt potatis, dill och ägg i en mixer. Mixa till en jämn färs och vänd ner rotfruktsbasen, smaka av med salt och nymald peppar.

Forma till fyra st burgare, lägg på grillen på hög värme och grilla till ett fint rutmönster på båda sidor. Lägg burgarna åt sidan och låt grillas färdiga i låg temperaturzon.

Bröd till burgare - gärna ett par skivor surdegsbröd som du vänder i lite olivolja och gnider med en klyfta vitlök och grillar till servering.

 

Gör så här – rotfruktsskagen, dressing

Blanda ihop rotfruktsbas, hackat ägg, dill och majonnäs, smaka av med salt och peppar och eventuellt ett par droppar citron.

Servera med grillat surdegsbröd, picklad rödlök och säsongens sallad.

Ingredienser (4 personer)

Fiskburgare

200 g fiskfilé, kolja eller sej exempelvis

85 g laxfilé, färsk eller kallrökt

60 g kall kokt potatis

1 äggula

150 g rotfruktsbas

1 tsk salt

1 krm vitpeppar finmalen

1 msk fryst hackad dill

2 msk rapsolja till grillning

 

Super Crunch

I ugnen!

Följ anvisningarna på förpackningen. Glöm inte att ugnen ska vara riktigt varm innan du sätter in Super Crunch premium pommes frites.

 

Rotfruktsskagen, dressing

100 g rotfruktbas 2 kg

40 g 80 % majonnäs

1 st hårdkokt hackat ägg

10 g hackad fryst dill