• Vi ♥ Potatis

    Vi ♥ Potatis

Aviko färskt, kylt och fryst

Du som jobbar med mat har troligen mött oss under namnen 3N och Skal-mans. Nu har vi gjort en varumärkesjustering, men det är samma fina, stora sortiment som tidigare: råskalad och förädlad potatis, lök och rotfrukter. 

Aviko Norden AB är moderbolag i en koncern med dotterbolagen 3N Produkter AB och Smålands rotfrukter AB.

3N Produkter AB
- producerar Aviko Färskt och Svensk förkokt potatis
3N grundades 1979. Sedan 2006 ingår 3N i holländska Aviko Group, som ägs av Royal Cosun (ett kooperativ av odlare). Vi har en toppmodern anläggning på 12 000 m². Totalt hanteras över 40 000 ton råvaror per år i vår anläggning på Långeberga industriområde i Helsingborg. Ca 80 procent utgörs av potatis, resterande 20 procent fördelar sig på lök, morötter och andra rotfrukter. 3N Produkter är en KRAV-certifierad och FSSC 22000-certifierad anläggning.

Aviko Holland
- producerar Aviko kylt och fryst 

Våra kylda och frysta pommes frites, appetizers och potatisbakelser mm tillverkas av Aviko Holland. Aviko Potato i Holland startade 1962 och blev 1998 Aviko Group i Dronten, Holland. Aviko processar årligen 2 miljoner ton potatis. Aviko Holland är specialiserade på kylda och frysta färdiglagade potatisprodukter och kan erbjuda ett mycket brett sortiment för den allmänna handeln, restauranger och storkök.

Smålands Rotfrukter
Smålands rotfrukter ligger utanför Jönköping och har fokus på skalad potatis. Här hanteras ca 6000 ton potatis varje år.

Aviko - frysta produkter hemma i köket
I butik har vi ett sortiment av djupfrysta potatisprodukter som Super Crunch Premium Fries och Sweet Potato Fries. Hela sortimentet hittar du på aviko.se