• Om oss

    Om oss

Aviko färskt, kylt och fryst

Aviko Norden AB är moderbolag i en koncern med dotterbolagen 3N Produkter AB och Smålands rotfrukter AB.

3N Produkter AB
- producerar Aviko Färskt och Svensk förkokt potatis
3N grundades 1979. Sedan 2006 ingår 3N i holländska Aviko Group, som ägs av Royal Cosun (ett kooperativ av odlare). Vi har en toppmodern anläggning på 12 000 m². Totalt hanteras över 40 000 ton råvaror per år i vår anläggning på Långeberga i Helsingborg. Ungefär 80 procent utgörs av potatis, resterande 20 procent fördelar sig på lök, morötter och andra rotfrukter. 3N Produkter är en KRAV-certifierad och FSSC 22000-certifierad anläggning.

Smålands Rotfrukter
Smålands rotfrukter ligger utanför Jönköping och har fokus på skalad potatis. Här hanteras ca 6000 ton potatis varje år.

Aviko Holland
- producerar Aviko kylt och fryst 

Aviko Potato i Holland startade 1962 och blev 1998 Aviko Group i Dronten, Holland. Aviko processar årligen 2 miljoner ton potatis. Aviko Holland är specialiserade på kylda och frysta färdiglagade potatisprodukter och kan erbjuda ett mycket brett sortiment för den allmänna handeln, restauranger och storkök.

Aviko - frysta produkter hemma i köket
I butik har vi ett sortiment av djupfrysta produkter: Super Crunch Premium Fries, Potatisbakelser och Churros. Hela sortimentet hittar du på aviko.se