• Vi ♥ Potatis

    Vi ♥ Potatis

3N PRODUKTER - Färsk, skalad och förädlad potatis, rotfrukter och lök

För att potatisen ska hålla för den hantering som krävs i många kök tillsätter vi konserveringsmedel för att bättre bevara färg och hållbarhet. Potatisen behåller sin fina färg och smak efter att påsen öppnats. Vi rekommenderar att man sköljer potatisen innan tillagning

Rotfrukter och lök levereras i påsar i som hela råvaror eller skurna i tärningar, skivor för en smidigare hantering. Vi erbjuder även mixer som Rotfruktsbas, Rotfruktstagliatelle, Rotfruktsnudlar, tärnad Polkabeta och mycket mera. Produkterna ska inte sköljas utan kan ätas färska eller som ingredienser i en maträtt.

Om 3N Produkter AB:
3N grundades 1979. Sedan 2006 ingår 3N i holländska Aviko Group, som ägs av Royal Cosun (ett kooperativ av odlare). Vi har
 en toppmodern anläggning på 7 000 m². Totalt hanteras och distribueras över 35 000 ton råvaror per år från vår anläggning på Långeberga industriområde i Helsingborg. Ca 80 procent utgörs av potatis, resterande 20 procent fördelar sig på lök, morötter och andra rotfrukter. 3N Produkter är en KRAV-certifierad och FSSC 22000-certifierad anläggning.
 

 

SKAL-MAN - Skalad färsk/kyld potatis 

Skal-mans potatis är vacuumförpackad i modifierad atmosfär och innehåller citronsyra och äppelsyra, ämnen som finns naturligt i potatis. Skal-mans potatis tillagas direkt (utan att sköljas). 

I Skal-mans breda sortiment hittar du både KRAV-märkt och SMAK-märkt potatis 

Kuriosa! Skal-mans Potatis AB startade sin verksamhet i Vilshärad 1986 och mellan 1991 och 2017 var företaget verksamma i Harplinge i Halmstad. 2017 flyttade produktionen till 3N Produkters anläggning i Helsingborg. Skal-mans sortiment utgörs av knivskalad och skuren potatis.

 

AVIKO - Kylda och frysta färdiglagade potatisprodukter samt appetizers

Aviko Potato i Holland startade 1962 och blev 1998 Aviko Group i Dronten, Holland. Aviko processar årligen 2 miljoner ton potatis. Aviko Holland är specialiserad på kylda och frysta färdiglagade potatisprodukter och kan erbjuda ett mycket brett sortiment för den allmänna handeln, restauranger och storkök. 

Smålands Rotfrukter

Smålands rotfrukter ligger utanför Jönköping och har fokus på skalad potatis. Här hanteras ca 3 500 ton potatis varje år. 

Aviko - frysta produkter hemma i köket

I butik har vi ett sortiment av djupfrysta potatisprodukter som Super Crunch Premium Fries och Sweet Potato Fries. Hela sortimentet hittar du påaviko.se

Visste du att

Aviko Norden hanterar råvara motsvarande 8 långtradare.

Varje dag!