• Vi ♥ Potatis

    Vi ♥ Potatis

Potatisskolan

Är du nyfiken på hur du / ni kan hantera och servera potatis?
Välkommen till vår potatisskola som lär dig hantera, förvara och servera den godaste potatisen.

En kokt potatis är inte bara en kokt potatis. Det vet alla som någon gång serverat potatis i storkök. Med små, enkla medel och en rejäl nypa kunskap kan hanteringen, förvaringen och tillagningen av
potatis förvandlas från slentrian till genomtänkt och effektiv. Bakom varje liten knöl ligger det en värld av kunskap. En riktigt tillagad potatis höjer ofta intrycket av hela måltiden.

I Potatisskolan får ni lära er mer om:

  • Potatisens historia
  • Hur man bäst hanterar och förvarar potatisen
  • Bästa sättet att tillaga potatis på
  • Olika sorter och deras egenskaper
  • Potatisens nytta och näringsmässiga värde
  • Det ekologiska sortimentet
  • Mättnads ​​och GI Index
  • Sjukdomar och skadedjur 

 

 

Ladda ner

Visste du att?

Kronände kallas den övre delen på potatisen och nederdelen navelände. De flesta ögonen där groddarna växer ut, sitter i kronänden, och tidiga groddar kallas för ålar.