
Rotfruktsbas - sund och klimatsmart nyhet
Publicerat den 1 september 2016
Rotfruktsbas är ett vegetariskt och klimatsmart alternativ till vanlig köttfärs.
Innehåll: Finhackad gul lök (40%), morot (30%) och palsternacka (30%)
Art nr: 12593
Storlek: 2 kg/påse vac.
Hållbarhet: 9 dagar i obruten förpackning
Förvaring: Kylvara 2-6°C
RECEPT - Bolognese med Rotfruktsbas
2 kg Rotfruktsbas
(eller hälften animalisk färs och
hälften Rotfruktsbas)
3 vitlöksklyftor
8 msk olivolja
4 dl rött vin eller vatten
250 g hackad röd paprika
2 kg krossade tomater
12 msk tomatpuré
1 st lagerblad
2 msk salt
5 tsk svartpeppar, grovmalen
4 tsk oregano
4 msk färsk/fryst, hackad
basilika
Fräs Rotfruktsbas med pressad vitlök i olivolja några minuter utan att det tar färg. Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok. Tillsätt paprika, krossade tomater, tomatpuré och lagerblad i pannan. Salta och peppra. Låt puttra i ca 10 minuter tills du fått en simmig konsistens. Smaka av med oregano och basilika. Servera med t ex Rotfruktstagliatelle, färskriven parmesan på toppen samt en bönsallad för att få proteinbehovet.
Produktblad (pdf)