• Aviko Nordens nyheter

    Aviko Nordens nyheter

Nyheter

  • Klimatburgare på två vis

Premiär! Två nya klimatburgare är här

Publicerat den 15 januari 2018

Efterfrågan på vegetariska och klimatsmarta rätter ökar och som svar lanserar nu Aviko Norden och Kronägg två svenska, hälsosamma och klimatsmarta burgare. En rotfruktsburgare och en kyckling- och rotfruktsburgare gjorda på svenska råvaror ska ge restauranger och storhushåll nya möjligheter att förnya traditionella rätter på menyn. 

Burgarna är förstekta och frysta med en lång hållbarhet. Skapade i Sverige av svenska rotfrukter, potatis och en proteinbomb av ägg – klimatsmart och närproducerat. De har brett användningsområde och kan serveras såväl som biff med sås och potatis eller som en klimatsmart burgare.

Ägg är ett bra alternativ när man vill dra ner på köttkonsumtionen. Det är både hälsosamt och klimatsmart och blir en god mix tillsammans med våra svenska rotfrukter. En väl sammansatt kost med mindre kött eller inget kött kan mycket väl tillgodose våra näringsbehov.* Ägg är ett klimatsmart sätt att få i sig näringsämnen och protein. Hönsen föds upp frigående och utfodras med spannmål och soja.*

*Källa, Köttguiden, Världsnaturfonden WWF

 

Kyckling- och rotfruktsburgare >>

Rotfruktsburgare >>

 

Nyhetsrum på mynewsdesk

Aviko Nordens presmeddelanden finns i vårt nyhetsrum på mynewsdesk.