• Nyhet: Aviko svensk förkokt potatis

    Nyhet: Aviko svensk förkokt potatis

Nyhet: Aviko svensk förkokt potatis

Nu breddar vi produktportföljen med Aviko svensk förkokt potatis. Tio nya SMAK-märkta artiklar tillagade i Helsingborg av svensk råvara. Potatisen är tillagad i sin påse, på så vis bevaras vitaminer och potatisen får längre hållbarhet än råskalad potatis. Produkterna innehåller enbart kokt potatis, vilket bidrar till den fina smaken. En förkokt potatis som är färdig att servera – varm som kall och är ett hållbart alternativ passande för glutenfri, laktosfri, vegetarisk och vegansk kost.

Användning av förkokt potatis är en genväg i köket som ger tid över till annat – utan att ge avkall på produktkvaliteten. 

• Snabb tillagning gör det snabbt att komplettera potatis till matgästerna
• Produkterna är fria från tillsatser
• Knivskalad eller försiktigt tvättad, borstad och polerad svensk SMAK-märkt råvara
• Produkterna har lång hållbarhetstid

Hållbarhet och förkokt potatis

Svensk råvara och SMAK-märkta produkter borgar för kvalitet

På Långeberga i sköna Helsingborg tvättar, skalar och tillagar vi Aviko svensk förkokt potatis. Råvaran är svenskodlad och produkterna är SMAK-märkta. Aviko svensk förkokt potatis är fri från tillsatser och vi följer Livsmedelsverkets regler för förpackningar.

Hållbar utveckling – mindre matsvinn och utsläpp
Med färdigskalad, skuren och förkokt potatis bidrar vi till hållbarhet på olika sätt. Den långa hållbarhetstiden och möjligheten att snabbt komplettera med kokt potatis, leder i sig till mindre matsvinn.

Aviko använder grön el och jobbar med en resurssnål hantering i produktionen. Restavfall blir till djurfoder eller används till framställning av biogas. Vi skänker överbliven mat till bland annat MatRätt, Räddningsmissionens butik som bekämpar matfattigdom.

UHM-kriterier uppfylls
Aviko svensk förkokt potatis uppfyller UHM-kraven som ställs på potatis i upphandling. Avikos produktionsanläggning i Helsingborg, 3N Produkter AB, är FSSC 22000-certifierad samt certifierad för KRAV och EKO.

I förlängningen borgar detta för nöjda matgäster!

Kika på produkterna - produktsidan »
Se och ladda ner folder »