Ny undersökning bekräftar - sötpotatis är hett!
Publicerat den 8 november 2017
Aviko Norden har i samarbete med Jellybean gjort en kundundersökning där 300 svenska konsumenter har svarat och 100 har smakat sötpotatisprodukter. Resultatet är slående - och visar att det finns en stor efterfrågan på sötpotatisprodukter. Där man framför allt förväntar sig att blir servera sötpotatistillbehör eller hela rätter är inom Casual Dining, Fine Dining, Pubar och Fast Food (i fallande ordning)
Så här svarade konsumenterna:
• 73% vill äta sötpotatisrätter på restaurang.
• 22% har nyligen ätit sötpotatisrätter på krogen.
• Hälften av konsumenterna har ätit sötpotatis hemma.
• 72% vill se fler rätter med sötpotatis på menyn.
• 91% väljer hellre sötpotatis än vanlig potatis.
• Konsumenterna är öppna för sötpotatis i rätter som risotto och grytor.
• 27% skulle betala 10 kronor eller mer för sötpotatisrätter.
Vid smaktestet som 100 konsumenter genomförde framkom det dessutom att Avikos Sweet Potato Fries var en klar favorit - 52% valde dem framför andra sötpotatis pommes frites.
Vi erbjuder även Sötpotatisbakelser som är en fantastisk portionsgratäng som innehåller grädde och emmentalerost och hel färsk Sötpotatis som bas i dina maträtter.
Erbjud flera rätter med sötpotatis på menyn och få nöjdare gäster!