• Sötpotatis

    Sötpotatis

Efterfrågan på sötpotatis ökar! Faktum är att 72% av gästerna önskar fler sötpotatisrätter på restaurangmenyn*

Aviko Norden har i samarbete med Jellybean gjort en kundundersökning där 300 svenska konsumenter fick svara på ett formulär och 100 konsumenter fick göra ett smaktest på sötpotatisprodukter. Resultatet visar att 72% önskar mer sötpotatis på menyn. Hälsofördelar och en unik smakupplevelse är det man lyfter. Där man framför allt förväntar sig att sötpotatis ska finnas på menyn är inom Casual Dining, Fine Dining, Pubar och Fast Food (i fallande ordning)

Så här svarade konsumenterna:


• 73% vill äta sötpotatisrätter på restaurang.
• 22% har nyligen ätit sötpotatisrätter på krogen. 
• Hälften av konsumenterna har ätit sötpotatis hemma.
• 72% vill se fler rätter med sötpotatis på menyn. 
• 91% väljer hellre sötpotatis än vanlig potatis. 
• Konsumenterna är öppna för sötpotatis i rätter som risotto och grytor. 
• 27% skulle betala 10 kronor eller mer för sötpotatisrätter.


Vid smaktestet som 100 konsumenter genomförde framkom det dessutom att Avikos Sweet Potato Fries var en klar favorit - 52% valde dem framför andra sötpotatis pommes frites. 

Vi erbjuder även Sötpotatisbakelser som är en fantastisk portionsgratäng som innehåller grädde och emmentalerost, Sötpotatistärningar som du med fördel kan använda i risotto och grytor och hel färsk Sötpotatis som bas i dina maträtter.

Erbjud flera rätter med sötpotatis på menyn och få nöjdare gäster!  

* Oberoende Toluna Research undersökning, 300 svenska konsumenter, augusti 2017
** Oberoende smaktester genomförda av Good Sense Research, genomförda med 100 engelska konsumenter, maj 2017

 

Våra sötpotatisprodukter

Recept med sötpotatis

Matlagningsfilmer med sötpotatis

Insikter sötpotatis