
Digital kokbok - Salladsbord à la Aviko Norden
Publicerat den 30 oktober 2018
Inspireras av vår klimatsmarta kokbok
Under Aviko Nordens workshops för klimatsmartare mat, BFF – Best Food Forever, har kursdeltagarna från skolor och förskolor runt om i landet fått skapa egna recept baserade på vår råvarukorg av potatis och rotfrukter. Dessa recept deltog i tävlingarna "På salladsbordet hösten 2018" och nu senast "På salladsbordet hösten 2019". Kreatörerna till de 19 vinnande salladsrecepten möttes på våra vinnarevent för att återskapa recepten till vår kokbok "Salladsbord á la Aviko Norden" och för att dela erfarenheter och tankar kring klimatsmart mat.
I kokboken får ni förutom de vinnande recepten också möta människorna bakom kokboken och ta del av deras tankar kring klimatsmart mat ute i verksamheten. Recepten har fått namn med anknytning till matlagarnas hemkommuner.
Dela gärna med er av vår digitala (klimatsmart och bra) kokbok och låt fler njuta av rotfrukterna på salladsbordet! Bläddra i kokboken eller ladda ner som pdf.