• Avikos nyheter

    Avikos nyheter

Vi söker en ordermottagare/receptionist

Publicerat den 2023-03-31

Vi behöver förstärkning till vårt vassa Customer Service-team och söker en ordermottagare/receptionist till vårt huvudkontor i Helsingborg. Är du eller någon i ditt nätverk en kandidat - tveka inte att söka eller tipsa!.

Läs mer
Churros och snackables får uppdaterat sortiment och ny förpackningsdesign

Publicerat den 2023-01-27

Sortimentet av Avikos populära frysta Churros och appetizers är under uppdatering. Några av produkterna har förnyats och alla förpackningarna får ny design! Påsarna kommer att sticka ut med sina starka färger och inspirationsbilder, dessutom finns en QR-kod med länk till tips och inspiration.

Läs mer
Roots by Aviko önskar en riktigt Good Jul

Publicerat den 2022-12-19

Roots by Aviko önskar er en riktigt Good Jul. Se filmen med Marcus Nemrin, vår produktutvecklare och samarbetspartner från Sofiero Slottsrestaurang! We´re rooting for you.

Läs mer
Nu går startskottet för Roots - Höj smakerna med rotfrukter!

Publicerat den 2022-09-19

Hur kan vi sätta bättre smak på maten med rotfrukter i de professionella köken? Nu går startskottet för Roots, Avikos gastronomiska innovationsinitiativ i samarbete med Marcus Nemrin, meriterad krögare vid Sofiero Slottsrestaurang. Vi hoppas kunna sätta fart på era tankar och erbjuder en lösning – i form av smaker.

Läs mer
Välkommen Krister Svensson, vår nya produktionschef

Publicerat den 2022-06-07

I april började vår nya produktionschef Krister Svensson på Aviko i Helsingborg. Han kommer senast från Bjäre Chips och har dessförinnan en lång bakgrund inom charkindustrin. Varmt välkommen säger vi!

Läs mer
Vi ersätter solrosolja med palmolja tillfälligt på grund av kriget

Publicerat den 2022-04-07

Kriget i Ukraina medför brist på råvaror och livsmedelsbranschen befinner sig i en svår situation. För att kunna fortsätta leverera frysta och kylda produkter är vi tvungna att använda den vegetabiliska olja som finns att tillgå, RSPO-certifierad palmolja.

Läs mer
Aviko stöttar Ukraina genom Röda Korset

Publicerat den 2022-04-01

Vi på Aviko följer utvecklingen i krigets Ukraina med bestörtning och har beslutat att hjälpa till med ekonomiskt stöd till Ukrainas folk. Det som sker är en oacceptabel överträdelse mot internationell rätt och en kränkning av de mänskliga rättigheterna. Aviko har valt Röda Korset som hjälper människor på plats i Ukraina och i grannländerna. Nu, mer än någonsin, är det viktigt att hjälpa varandra.

Läs mer
Tävla om biljetter till Sweden Rock!

Publicerat den 2022-03-15

Tävlingen är avslutad - tack för alla kreativa och personliga bidrag! Aviko är stolt leverantör till festivalen, som pågår 8-11 juni 2022 och bjuder på Guns´n Roses, Accept, the Hellacopters, Nationalteatern, DAD och många andra rockband. Något för alla smaker i skön, gemytlig stämning med gäster från runt 60 länder. Förutom alla de stora artisterna får du inte missa matställena som serverar våra krispiga pommes frites; Avikos Super Crunch Premium Fries.

Läs mer
Nyhet: Aviko svensk förkokt potatis

Publicerat den 2021-12-21

Nu breddar vi produktportföljen med Aviko svensk förkokt potatis. Tio nya SMAK-märkta artiklar tillagade i Helsingborg av svensk råvara. Potatisen är tillagad i sin påse, på så vis bevaras vitaminer och potatisen får längre hållbarhet än råskalad potatis. Produkterna innehåller enbart kokt potatis, vilket bidrar till den fina smaken.

Läs mer
Stolt Barnsupporter - en julklapp som ger hopp

Publicerat den 2021-12-09

Aviko fortsätter att vara Barnsupporter – även 2022. Det betyder att vi skänker pengar till Barncancerfonden och därmed sprider hopp till barn med cancer och deras familjer. Vi är stolta över att vara del av kampen.

Läs mer
Vi går över till Aviko - varumärkesjustering

Publicerat den 2021-06-22

Ingen har väl missat att vi har ny kostym! Vi jobbar vidare med omprofileringen. Aviko är nu produktvarumärket för Aviko Färskt och vi lägger produktvarumärkena 3N och Skal-Mans till historien. Under sommaren rullar nya förpackningar ut.

Läs mer
Nyhet: Roots - Höj smakerna med rotfrukter

Publicerat den 2021-06-22

Hur kan vi sätta bättre smak på maten med rotfrukter i de professionella köken? Nu går startskottet för Roots, Avikos gastronomiska innovationsinitiativ i samarbete med Marcus Nemrin, meriterad krögare vid Sofiero Slottsrestaurang. Vi hoppas kunna sätta fart på era tankar och erbjuder en lösning – i form av smaker.

Läs mer
Matintresserad och driven Key Account Manager med placering i Göteborg

Publicerat den 2021-05-17

Tjänsten är tillsatt. Välkommen nästa gång.

Läs mer
Skalad och skuren lök i ny kostym

Publicerat den 2021-04-30

Vi fortsätter med vår varumärkesjustering; steg för steg kommer varumärket Aviko att implementeras och vi får en förnyad visuell identitet. Först ut är påsar med skuren lök. Dessutom kommer vi framöver att leverera hel skalad lök i ovaccade påsar.

Läs mer
God Jul önskar Aviko Norden - Barncancerfondens vänföretag 2021

Publicerat den 2020-12-16

Även i år går vår julklapp till Barncancerfonden. Bidraget syftar till att hjälpa och lysa upp tillvaron för många barn och deras familjer.

Läs mer
Kundcase - Lyckan på Bollbrolyckan

Publicerat den 2020-07-06

Vi besökte Bollbrolyckan som serverar våra Super Crunch pommes frites och fick höra glädjande nyheter...

Läs mer
Take away och hemkörning

Publicerat den 2020-04-15

Möjlighet till hemkörning och take away? Här är några tips på vad som är bra att tänka på vid take away och hemkörning av mat.

Läs mer
Köksekonomi för restaurang och storkök

Publicerat den 2020-04-15

Är lönsamhet viktigt för din verksamhet? Med vår enkla räknesnurra ser du effekten om du drygar ut dina kötträtter. Samtidigt får du rätter som är smakrikare, mer hälsosamma och klimatsmarta.

Läs mer
Aviko Super Crunch Fresh - Färsk pommes i delidisken

Publicerat den 2020-03-26

Succé med färska Aviko Super Crunch Fresh vid försäljning i delikatessen. I kötthallen i Stockholm handlar kunderna färsk pommes frites direkt över disk

Läs mer
Nyheter från Aviko

Publicerat den 2020-03-10

De senaste produktnyheterna från Aviko

Läs mer
Fastfood och café i Malmö 29-30 januari -20

Publicerat den 2019-12-09

Tack till alla er som besökte vår monter. Tävlingssvaren kommer här...

Läs mer
Aviko Norden stöttar Barncancerfonden - en julklapp som ger hopp

Publicerat den 2019-11-26

Aviko Norden väljer att vara Barnsupporter och är därmed med i kampen mot barncancer. Varje dag drabbas ett barn av cancer. Men det finns hopp. Fler barn än någonsin överlever idag cancer. Vi är stolta över att bidra till @Barncancerfonden genom att vara Barnsupporter 2020! Tillsammans ska vi vinna kampen mot barncancer.

Läs mer
Mänskliga rätter från världens alla hörn

Publicerat den 2019-09-20

På Aviko Norden i Helsingborg finns hela 18 nationaliteter representerade. I vår matserie MÄNSKLIGA RÄTTER delar våra medarbetare med sig av mattraditioner och recept från sina hemländer. Följ med och träffa Nibras och Lamiaa från Irak, Gary från Irland, Ellie och Joy från Thailand, Loan från Vietnam.

Läs mer
Vinnare av tävlingen på Fastfood & Café och Restaurangexpo i Göteborg 11-12 sep!

Publicerat den 2019-08-13

Tävlingen som vi hade på Fastfood & Café och Restaurang Expomässan är avgjord...

Läs mer
Umgängesrätter - populära smårätter

Publicerat den 2019-04-30

Förutom alla goda förrätter på menyn så blir det allt mer populärt att umgås och äta smårätter som tapas, mezes eller som vi säger umgängesrätter. Låt dig inspireras av recept och produkter som passar utmärkt att umgås kring!

Läs mer
Digital kokbok - Salladsbord à la Aviko Norden

Publicerat den 2018-10-30

Att ha rotfrukter på salladsbordet är ett första steg för bättre hållbarhet och mindre klimatpåverkan. Dessutom är det hälsosamt, gott och passar både restaurangernas salladsbuffé och offentlig verksamhet.

Läs mer
Super Crunch Fresh - en ny färsk pommes frites som håller sig krispig extra länge

Publicerat den 2018-03-28

Aviko Super Crunch Fresh är en helt ny färsk premium-pommes frites som håller sig krispig extra länge och som är framtagen för att tillgodose de höga krav som ställs på pommes för hemlevererans.

Läs mer
Läs vår spännande nyhet om hur vi jobbar med klimatsmarta temaveckor i skolor runtom i Sverige.

Publicerat den 2017-12-20

Klimatsmart mat: Aviko Norden genomför temaveckor tillsammans med skolor i hela Sverige

Läs mer
God Jul önskar Aviko Norden - Barncancerfondens vänföretag

Publicerat den 2017-12-06

Även i år går vår julklapp till Barncancerfonden. Bidraget syftar till att hjälpa och lysa upp tillvaron för många barn och deras familjer.

Läs mer
Ny undersökning bekräftar - sötpotatis är hett!

Publicerat den 2017-11-08

Aviko Norden har i samarbete med Jellybean gjort en kundundersökning där 300 svenska konsumenter har svarat och 100 har smakat sötpotatisprodukter. Resultatet är slående - och i linje med efterfrågan på sötpotatisprodukter.

Läs mer
BFF - Klimatsmart temavecka för skolor

Publicerat den 2017-03-15

BFF är en färdig temavecka för skolan med rotfrukterna i centrum. Tillsammans med skolor i Sveriges kommuner vill vi göra barn och ungdomar uppmärksamma på klimat-, miljö- och hälsofördelar med potatis och rotfrukter i skolmaten.

Läs mer
Nyhet - Rotfruktskebab

Publicerat den 2017-02-15

3N Produkters Rotfruktskebab är ett nyttigt och klimatsmart alternativ till vanlig kebab.

Läs mer
Aviko Norden företagsfilm

Publicerat den 2017-02-01

I slutet av 2016 producerades den här företagsfilmen om Aviko Nordens verksamhet i Sverige.

Läs mer
Aviko internationell företagsfilm

Publicerat den 2016-12-31

En film om Aviko-koncernen.

Läs mer
Rotfruktsbas - sund och klimatsmart nyhet

Publicerat den 2016-09-01

3N Produkters Rotfruktsbas är ett vegetariskt och klimatsmart alternativ till vanlig köttfärs.

Läs mer
Johan lagar rotfruktsnudlar

Publicerat den 2016-05-02

Se vår egen mästerkock Johan Uematsu när han skapar klimatsmart fastfood av Aviko Nordens Rotfruktsnudlar. Filmen är från mässan Madvaerkstedet i Köpenhamn i april.

Läs mer