
Umgängesrätter
Umgås med sina nära och kära gör de flesta gärna - speciellt härligt är det kring mat som kan delas. Trenden att umgås på restaurang och dela smårätter ökar. Fyll menyn med rätter att umgås kring - pommes frites med olika dippsåser, miniburgare, smårätter med rotfrukter och churros. Här får du recepten med våra "fingerfärdiga" rätter.
Recept på Umgängesrätter
Här hittar du recepten för att göra menyn till succé - fylld med små rätter att umgås kring. Du hittar burgare i olika former - kycklingburgare, fiskburgare, fläskburgare och vegetarisk burgare och till dessa recept på läckra briochebröd som Brioche med morotsmix, brioche med rödbetor och morotsbrioche - alla med nyttiga rotfrukter som en hälsosam och klimatsmart ingrediens.
Även i dipprecepten ger rotfrukterna en härlig krispighet. Servera dipp som Ädelostdipp, Rödbetstzatziki, Rotfruktssalsa med koriander och chili, Ärtguacamole till Super Crunch Premium pommes frites 9,5 mm (Skin on eller utan skal) eller 7 mm, Country Cooking Pure and Rustic, Steakhouse eller Avikos färska Super Crunch Fresh. Ananasdipp med curry och rotfruktscrunch passar speciellt bra till Sweet Potato Fries.
Som en del i den härliga plockmatsbuffén finns även rätter som Asiatiska morotskrustader med sting, Savoydolmar med krispig rotfruktsfyllning, Köttbullar med rotfrukter och Ingefärspicklade rödbetor.
Här finns också nya serveringstips för Churros - som att servera som en förrätt eller som en del i tapasmenyn.
Avikos frysta pommes fites för professionella kockar håller hög kvalitet. Servera Super Crunch Premium pommes frites 9,5 mm (Skin on eller utan skal) eller 7 mm, Sweet Potato Fries med olika dipper som en egen tappasrätt. Även Avikos färska pommes frites som Country Cooking Pure and Rustic, Steakhouse och Super Crunch Fresh passa som en egen smårätt.
Ett tips för bättre hälsa, miljö och ekonomi är att blanda rotfrukter från 3N produkter - som Rotfruktsbas, Rotfruktsnudlar, Rödbeta riven eller Morotsmix, i andra rätter som köttbullar och burgare eller som grund i vegetariska rätter. Dessa passar även bra i dressingar och dipper.
