Aviko svensk förkokt potatis

Hållbarhetstänk och svensk potatis

En genväg i köket

Användning av förkokt potatis är en genväg i köket som ger tid över till annat – utan att ge avkall på produktkvaliteten. Vår nya serie förkokt potatis är tillagad i Helsingborg av svenska, noggrant utvalda råvaror för professionella kockar.

Potatisen är tillagad i sin påse, på så vis bevaras vitaminer och potatisen får längre hållbarhet än råskalad potatis. Produkterna innehåller enbart kokt potatis, vilket bidrar till den fina smaken. En förkokt potatis som är färdig att servera – varm som kall och är ett hållbart alternativ passande för glutenfri, laktosfri, vegetarisk och vegansk kost.

• Snabb tillagning gör det snabbt att komplettera potatis till matgästerna
• Produkterna är fria från tillsatser
• Knivskalad eller försiktigt tvättad, borstad och polerad potatis
• Svensk råvara och SMAK-märkta produkter
• Lång hållbarhetstid 
• Potatisen behöver inte sköljas eller skalas

Aviko svensk förkokt potatis i påse


Så här tillagar/värmer du förkokt potatis

Potatisen behöver inte sköljas före tillagning. 

Tillagning - hel förkokt potatis
Ångkokning 10-15 min på 100°C
Gryta 3-5 min i kokande vatten
Ugn 12-15 min på 185°C
Mikrougn 2-5 min på full effekt 

Tillagnings-/uppvärmningstiden kan variera, och mindre potatisar ska värmas kortare tid.

Tillagning - hel förkokt potatis i obruten förpackning
Förpackningen kan också värmas obruten: lägg den i ett hålbleck och värm i ca 12 min i 100°C med ånga.

Förvaring
Öppnad förpackning förvaras försluten i kyl och bör användas inom två dagar.

Kylvara. Förvaras i 2–6°C.

Svensk råvara och SMAK-märkta produkter


Hållbarhetstänk och svensk potatis

På Långeberga i sköna Helsingborg tvättar, skalar och tillagar vi Aviko svensk förkokt potatis. Sortimentet är fritt från tillsatser och vi följer Livsmedelsverkets regler för förpackningar. Produkterna uppfyller UHM-kraven som ställs på potatis i upphandling.  

SMAK-märkt potatis är frisk och sorttypisk med goda kokegenskaper samt rätt form och färg. SMAK-märket intygar att nationella kvalitetsregler som uppfyller Jordbruksverkets och Livsmedelsverkets krav följs. Dessutom måste potatisbranschens egna och strängare kvalitetsnormer uppfyllas.

Med färdigskalad, skuren och förkokt potatis bidrar vi till hållbarhet på olika sätt. Den långa hållbarhetstiden och möjligheten att snabbt komplettera med kokt potatis, leder i sig till mindre matsvinn.

I förlängningen borgar detta för nöjda matgäster!

Kika på produkterna - produktsidan »
Se och ladda ner folder »

Aviko svensk förkokt potatis - sortiment

Sortimentet består av tio artiklar av svenskodlad SMAK-märkt förkokt potatis utan tillsatser, anpassade för tillagning i professionella kök. Potatisen är storlekssorterad per påse. Hållbarhet: 60 dagar från tillverkning.