Mänskliga rätter av Aviko Nordens medarbetare

Mänskliga rätter från världens alla hörn

På Aviko Norden i Helsingborg finns hela 18 nationaliteter representerade. Från matlådorna på lunchen sprids dofter från när och fjärran och mattipsen utbyts flitigt. I vår matserie Mänskliga rätter delar våra medarbetare med sig av mattraditioner och recept från sina hemländer. Följ med och träffa Gary från Irland, Ellie och Joy från Thailand, Loan från Vietnam och Nibras och Lamiaa från Irak.

År 2020 förväntas en fjärdedel av de som bor i Sverige ha utländsk bakgrund och förväntningarna på vad som erbjuds inom restaurang och storkök kommer bara att öka. På Aviko Norden utvecklar och sprider vi med hjälp av våra medarbetare autentiska recept för att möta dessa nya matpreferenser. Samtidigt lär vi oss hur vi kan erbjuda mer miljömedvetna, ansvarsfulla och klimatsmarta alternativ, genom att ersätta utländska råvaror med svenska.

I vår matserie Mänskliga rätter tar vi med dig på en inspirerande resa, där du får lära dig att använda kryddor, smaker och sprakande färger från världens alla hörn för att vinna nya matgästers hjärtan.

 

Möt våra medarbetare:

Recept på mänskliga rätter: