Färdigskurna rotfrukter kan öka lönsamheten för restauranger

Erik Dahlström Aviko

Förenkla din vardag med färdigskurna rotsaker

Vårt stora sortiment av färska, färdigskurna rotfrukter hjälper dig inte bara spara tid – de gör det också enkelt att variera din meny och laga smakrika, klimatsmarta lunchrätter varje dag. Att laga mat med färdigskurna rotfrukter och potatis på lunchrestaurang sparar på personal, disk och städning. Minimera svinnet – allt i förpackningen är av högsta kvalitet och redo att användas direkt ur påsen. Våra 2- och 3-kilos vacuumpackade rotfruktsmixer kan tillagas sous vide. Allt för att hjälpa dig driva din restaurang mer effektivt. Servera dem råa, marinera dem till salladsbuffén, dryga ut kötträtter eller låt dem spela huvudrollen på tallriken. Bara fantasin sätter gränser för hur du serverar dem.

 

Kontakta mig gärna om du vill ha mer information om våra produkter. Beställ dina gratisprover redan idag!

Erik Dahlström
tel  070-9602870
e.dahlstrom@avikonorden.se

Fem tips för att öka lönsamheten

1. Spara dyrbar tid på förberedelser, disk och städning i köket genom att använda rotfrukter som är färdiga för tillagning eller för servering direkt.

2. Öka andelen grönt i en rätt så kan du dra ner på den kostsamma köttmängden utan att kompromissa med smaken. Testa att blanda i Rotfruktsbas i färsrätter – ett enkelt och gott sätt att öka fiberinnehållet i dina rätter.

3. Minska matsvinnet redan i köket. Eftersom våra rotfrukter är kvalitetssäkrade och skalade och skurna med välslipade knivar, behöver du aldrig kasta bort skalrester eller råvaror, utan kan fokusera på matglädjen, kreativiteten och planeringen.

4. Våra klimatsmarta anläggningar återvinner allt restavfall från produktionen som biobränsle eller djurfoder. Det är hållbart i längden.

5. Tillaga våra 2 och 3 kilos vakuumförpackade rotfrukter sous vide, som till exempel rödbetsklyftor och rotfruktsstavar. Dressa och servera på salladsbuffén. Våra produkter är resurssnåla, tidsbesparande och lönsamma för din verksamhet.

Kock i vit rock hackar potatis

Spara tid

Att förbereda potatis och rotsaker tar mycket tid i ett restaurangkök. Spara tid på både tillredning, disk och städning med rotsaker och potatis som är redo att användas, direkt ur påsen. Produkterna är skurna och hackade, sköljda i friskt vatten och färdiga att serveras eller lagas till. Få bättre överblick över dina kostnader och lägg tiden du sparar på att förhöja upplevelsen i måltiden – och ge dina gäster en upplevelse fylld av goda smakupplevelser.

Person rör i röd gryta på spishäll

Fyll på med rotfrukter

Lunchgäster efterfrågar lättare rätter och större vegetariskt utbud idag. Du kan till exempel enkelt variera salladsbordet genom att marinera färdighackade rotsaker i dressing direkt i påsen över natten – klart att servera som en fräsch sallad dagen därpå. Att öka andelen rotfrukter och potatis i en rätt och samtidigt minska köttmängden ger dig en ekonomisk fördel då rotfrukter har en annan prisnivå än kött. Ett lätt sätt är att blanda rivna rotsaker i färsrätter för att tillföra smak och textur, öka fiberhalten och ge en högre mättnadskänsla. Både nyttigt och gott!

Testa vår smarta räknesnurra för att se hur mycket du kan spara genom att blanda en liten mängd rotfrukter i dina kötträtter.

Kock lägger garnityr på maträtt

Klimatsmart och hållbart

Minska matsvinnet. När du köper färdigskalat är hela innehållet i förpackningen kvalitetskontrollerat och färdigt att användas. Du betalar inte för delen du ändå slänger. Med färdigskalad potatis och färdigskurna rotfrukter slipper du ta hand om skalresterna och kan börja tillaga och förbereda maten direkt. Skalresterna tar vi hand om och skickar för omvandling till biogas och djurfoder. Minskad köttkonsumtion är också ett viktigt led i att minska vår klimatpåverkan. Det är klimatsmart och hållbart i längden.

Har du en lunchrestaurang i Stockholm?

Beställ gratis smakprover för leverans direkt till din restaurang.

Du kan välja 2 st av följande produkter:

Antal lunchserveringar per dag:Inspiration

Bättre kökekonomi med räknesnurran

Testa vår räknesnurra. Fyll i och se hur mycket du sparar genom att byta ut en del av köttet. Serverar du många portioner varje dag så kommer det att göra stor skillnad i din köksekonomi.

Spara med räknesnurran»

Tips för take away

Vilka rätter passar bäst för leverans? Få tips och råd om hur du förbereder din meny för take away och hemkörning.»

Recept

Inspiration till dig och dina matgäster! Vare sig du serverar klassisk husmanskost eller kryddstarka rätter har vi recepttips som passar din restaurang. Här hittar du ett axplock ur Aviko Nordens många goda recept.

Recept med kyckling

Kyckling är alltid lika populärt på lunchtallriken. Låt dig inspireras av våra smakrika recept från när och fjärran.

Recept med kött

Variera klassiska kötträtter med inslag av rotfrukter för att tillföra smak, dryga ut och öka fiberinnehållet, eller servera en köttbit med en spännande rotfruktssallad.

Recept med fisk

Ingen tisdag utan fisk! Testa nya varianter av dina favoritrecept.

Vegetariska recept

Allt fler äter helt eller delvis vegetariskt idag. Med våra rotfruktsmixer är det enkelt och roligt att skapa varierade vegetariska rätter och spännande salladsblandningar med smaker från hela världen.

Recept för salladsbuffé

Erbjud ett färgsprakande salladsbord med mättande och nyttiga salladsblandningar.

Prenumerera på Avikos nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du inspiration och recepttips, och kan läsa mer om hur Avikos breda sortiment för restaurang och storkök kan förbättra din lönsamhet genom att spara dyrbar tid i köket.

Jag vill prenumerera på Avikos nyhetsbrev

Mer inpiration

Läs mer om Avikos stora utbud och hur våra produkter hjälper restauranger att erbjuda prisvärda, smakrika och klimatsmarta rätter dag efter dag. Här finner du också inspirerande recept, filmer och berättelser från vår verksamhet.

avikonorden.se/inspiration