• Take away & hemkörning

    Take away & hemkörning

Tips för take away och hemkörning

Nu, mer än någonsin är det viktigt att erbjuda kunder hemleverans eller take away. Här är några tips på hur du kan leverera hög kvalitet från restaurang till hemmens kök:

Snabb tillagning - att kunna laga mat snabbt under dagens peakar är A och O. Därför erbjuder vi produkter som går snabbt för dig att tillaga. Exempelvis Super Crunch Fresh, färska pommes frites, som blir klara på bara 3 min i fritösen.

Jämn kvalitet och smak - när det är ont om tid och färre personal behöver man produkter man kan lita på och som har hög kvalitet för hemleverans. Aviko har stor kunskap och lång erfarenhet. Vi har testat, smakat, testat igen för att uppnå kvaliteten och smak som restauranger efterfrågar.

Speciell coating på pommes frites - vår coating gör att Aviko pommes frites håller sig varma och krispiga länge. Tiden från restaurangen till hemmet leder ofta till att produkter förlorar värme och blir mjuka. All coating är inte likadan - vi är experter på coating och Super Crunch behåller sin krispighet upp till 30 minuter.

Sociala medier - skaffa dig ett facebook eller instagram konto. Det här är ett sätt att nå ut till dina kunder när de väljer stanna hemma istället för att besöka restaurangen.

Kontakta mig för tips på produkter som passar just din restaurang:

Erik Dahlström, tel 070-960 28 70, e.dahlstrom@avikonorden.se 

 


Här är produkter från Aviko som alla passar utmärkt för hemkörning:

Hur du levererar pommes frites hem till dörren med optimalt resultat:

  • Coatade pommes är mest lämpade för take away och hemleverans. Jämfört med icke-coatade pommes är de 135% krispigare efter 20 min
  • Välj en tjockare storlek på dina coatade pommes om du vill ha mycket potatissmak och bevara värmen längre
  • Välj en tunnare storlek på dina pommes frites om krispigheten är mest prioriterat
  • Tillaga alltid pommes sist för att minimera tiden i förpackningen och bevara krispigheten längre
  • Krydda inte med salt direkt utan skicka istället med salt och kryddor. Det minskar risken för att dina pommes ska bli fuktiga
  • Packa dippsåser separat
  • Lägg helst inte servetter i lådan/kartong, då det ökar fuktigheten och gör pommes mjuka
  • Gör hål i kartongen. Ventilationen förhindrar att pommes frites kvävs och blir fuktig

 

Super Crunch för take away och hemkörning

Super Crunch Premium Fries

Varma och krispiga vid leverans

Premium Super Crunch är extra krispiga, gyllene pommes frites av högsta kvalitet. Tack vare solrosolja, salt och en unik glutenfri coating håller Super Crunch sig krispiga, goda och varma i upp till 30 minuter – perfekta för take away och hemkörning.

Super Crunch pommes frites (7 mm), fryst»

Super Crunch pommes frites (9,5 mm), fryst»

Super Crunch pommes frites med skal (9,5 mm), fryst»

Super Crunch pommes frites (15 mm), fryst»

Super Crunch pommes frites (18 mm), frysta»

Super Crunch pommes frites (11 mm), färsk»

Potatismos

Potatismos, som hemlagad och utmärkt för take away

Avikos premium potatismos är så nära hemlagad du kommer med potatisbitar, mjölk och smör. Förpackningen om 2,5 kg innehåller doserbara portioner för enkel och snabb tillagning. Våra tester visar att den fungerar utmärkt för take away.
Tips: Tillsätt persilja eller någon annan god örtkrydda för mer smak och färg i din mos. Spritsa till smakfulla toppar.

Potatismos, premium – Super Mash homemade»

Potatismos i doserbara bitar»

Sötpotatis pommes frites

Sweet Potato Fries

Högsta betyg vid smaktester

Sweet Potato Fries är krispiga sötpotatis-pommes med rapsolja och lätt coating och idealiska för hemkörning då de håller sin smak och krispighet länge. Blanda gärna med pommes frites och servera som Tiger Fries – gott och ett bra sätt att öka lönsamheten per portion. Dessutom har Avikos Sweet Potato Fries fått högst betyg vid smaktester vad gäller både smakupplevelse och krispighet!*

Sweet Potato Fries»

Tips på dipp till Sweet Potato Fries - ananasdipp med curry och rotfruktscrunch»

 

* Oberoende smaktester genomförda av Good Sense Research, genomförda med 100 engelska konsumenter, maj 2017

Rotfruktsnudlar hälsosamt som tillbehör till takeaway

Rotfruktsnudlar

Perfekta i en sallad eller som gott tillbehör istället för vanlig pasta och nudlar

Många kunder önskar äta mångsidigt och till lunch är sallader populärt. Våra svenskproducerade rotfruktsnudlar - gul morot, morot, palsternacka, rotselleri och kålrot – är ett hälsosamt vegetariskt alternativ till vanliga nudlar. 

Rotfruktsnudlar»

Recept på Asiatiska rotfruktsnudlar»

Inspireras av vår kock som tillagar rotfruktsnudlar med kyckling»

 

Morotsmix för sallader

Morotsmix

Fräscht och gott – perfekt i en sallad

Vår färska morotsmix är en mix av orange, gul och lila morot. En fröjd för ögat och en läckerhet för gommen. Tillsätt en vinägrett eller blanda ut med andra grönsaker så har du ett perfekt tillbehör till din maträtt. Håller sin krispighet och fräschör för hemkörning och take away.

Morotsmix»

Recept på Oskarsborgssallad»

Fler tips för hemkörning och take away

Hemleverans och takeawaytips 1

Tips 1

I dessa svåra tider vill vi göra vårt bästa för att hjälpa dig. Vi vill stötta dig med idéer och praktiska tips. Hemkörning och take away är ett bra sätt att hålla affärerna vid liv. Och många av er gör det redan. Om du redan har en bra idé du vill dela med dig av så är du välkommen. Du är alltid välkommen att kontakta oss – vi hjälper dig gärna! Kontakta oss»

Take away och hemleveranstips 2

Tips 2 

Det är alltid viktigt med annonsering. Du kan skriva ut flyers och dela ut i grannskapet. Har du en webbsida eller sociala kanaler är det ett bra forum att lyfta att du erbjuder hemkörning. Ramlar beställningarna inte in direkt så tänk på att kunderna kommer att ha ett gott öga till dig och kommer ihåg dig när du kan öppna serveringen igen. Be vår säljkår om hjälp att hitta produkterna som passar för take away och hemkörning för just din restaurang. Kontakta oss»

Takeaway och hemleveranstips 3

Tips 3

Sweet potato Fries är väldig populära – även för take away och hemkörning. Våra sötpotatis pommes håller sin goda smak och krispighet. Gör Tiger Fries och blanda med pommes frites – så ökar du dessutom din lönsamhet per portion. 

Recept och inspiration med sötpotatis»

Takeaway och hemleveranstips 4

Tips 4

Pommes älskas av ung som gammal. Och vi behöver lite extra kärlek i dessa dagar. Våra Super Crunch Pommes är speciellt utvecklade för take away och hemkörning. De behåller sin krispighet och värme hela vägen till hemmens kök.

Recept på dipsåser till pommes frites»

Frysta Super Crunch premium pommes frites »

Färska Super Crunch premium pommes frites »

Recept på dipper och såser med rotfrukter:

Våra övriga produkter