• Sommarens umgängesrätter

    Sommarens umgängesrätter

Vegetarisk miniburgare med bönor och rotfrukter

Hur du gör vegetariska miniburgare med bönor och rotfrukter:
Mixa bönor grovt i en matberedare. Riv potatisen fint och blanda med bönor, Rotfruktsbas, ägg och kryddor. Blanda några minuter tills du fått en jämn smet. Tillsätt majsmjöl lite i taget till en formbar konsistens. Gör en liten burgare och provstek. Smaka av och tillsätt krydda efter smak. Receptet räcker till ca 30 burgare á ca 40 g. Stek i stekpanna ca 4 min på var sida på medelhög värme.

Servera gärna med:

BRIOCHE MED RÖDBETOR

Allt fler väljer att äta vegetariskt. Ha gärna ett vegetariskt alternativ på restaurangens meny eller skolans matsedel.

300 g Mospotatis 3N artnr 1020
        /Skalmans artnr 21017
450 g Rotfruktsbas 3N artnr 12593
450 g mixade kokta bönor eller kikärtor
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1,5 msk rapsolja
6 msk majsmjöl
3 krm grovmalen svartpeppar
1,5 tsk salt
1,5 tsk timjan