• Sommarens umgängesrätter

    Sommarens umgängesrätter

Savoydolmar med krispig rotfruktsfyllning

Hur du gör receptet Savoydolmar med krispig rotfruktfyllning:
Hacka sönder kikärtorna grovt. Fräs Rotfruktsnudlar och lök i rapsolja. Tillsätt curry och salta och peppra. Fräs till det börjar mjukna. Tillsätt kikärtorna och sojan. Smaka av. Låt svalna. Blanchera savoykålsbladen i kokande saltat vatten i ca 1 min. Fyll varje blad med rotfruktsblandningen, på samma sätt som du gör traditionella kåldolmar. Ånga knytena till serveringen. Njut!

30 portioner eller 40-50 som del i buffé

2 kg 3N Rotfruktsnudlar 12598
2-3 huvud savoykål
380 g kikärtor, kokta utan spad 
4 msk japansk soja
1 dl rapsolja
200 g skivad gul lök
1 msk curry
salt och svartpeppar