• Sommarens umgängesrätter

    Sommarens umgängesrätter

Rödbetstzatziki

Hur du gör Rödbetstzatziki: Riv gurka grovt och låt rinna av i durkslag. Strö över salt och låt rinna av ca 30 minuter. Pressa ur den sista vätskan och rör ner gurkan ihop med Rivna rödbetor och olivolja. Smaka av med vitlök och oregano.
Rödbetstzatziki passar utmärkt som dressing i din hamburgare eller i en sallad. Tzatzikin kan även användas som tillbehör till brödet innan varmrätten serveras eller som en god dip till pommes frites. Genom att tillsätta rödbetor får du en härlig färg och krispighet.

Använd som dressing i Kycklingburgare med rotfrukter

Servera gärna till exempelvis Steakhouse.

Ingredienser (20 personer)

ca 1 klyfta vitlök
80 g Rödbetor rivna 3N artnr 1882
80 g gurka riven
1 msk salt
0,5 tsk oregano
1 msk olivolja
2 krm svartpeppar grov malen
400 g grekisk yoghurt