• Sommarens umgängesrätter

    Sommarens umgängesrätter

Morotsbrioche med rosmarin

Hur du gör Morotsbrioche med rosmarin:

Värm vatten och mjölk till 37 °C och rör ut jästen med lite av vätskan. Tillsätt socker, salt, ägg, mjöl (spara ca 0,5 dl mjöl till utbakning av bröden) och rosmarin. Arbeta degen i maskin ca 15 min, klicka i smöret och 3N:s Riven morot. Blanda försiktigt och låt jäsa ca 1-1,5 timme övertäckt. Rulla bitarna till runda små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt brioche jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme till den dubbla storleken. Pensla brioche med uppvispat ägg och dekorera med morotsstrimlor på toppen.
Grädda i ugn på 200°C ca 15 min.

Servera gärna med:

FISKBURGARE MED ROTFRUKTER, CHILI OCH KORIANDER»
eller
FLÄSKBURGARE MED ROTFRUKTER; CHILI OCH ROSMARIN»

 


Receptet Morotsbrioche med rosmarin har en fantastisk smak och ger en härligt gul kulör till ditt hamburgerbröd. Passar dig som är kock på restaurang och storkök och önskar ha lite olika alternativ på menyn och matsedeln. Receptet passar i synnerhet dig som är kock på en hamburger-, fastfood- eller casual dining restaurang. Servera med Country cooking pommes frites eller några andra av Avikos pommes frites och goda dippsåser på menyn eller med klimatsmarta och mättande rotfrukter på skolans matsedel.

 

 

30 minibrioche eller 12-14 större brioche:

25 g jäst
2, 5 dl fingervarmt vatten (37°C)
0,5 dl mjölk
ca 8 dl vetemjöl med hög glutenhalt
2 msk socker
2 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 ägg
50 g smör, rumstemperatur
150 g Riven morot, 3N artnr 1282
1 ägg till pensling