• Sommarens umgängesrätter

    Sommarens umgängesrätter

Fläskburgare med rotfrukter, chili & rosmarin

Hur du gör mini-Fläskburgare med rotfrukter, chili och rosmarin: Riv potatis och hacka chili fint. Blanda fläskfärs och råriven potatis, i en bunke. Häll i Rotfruktsbas, ägg och kryddor. Blanda några minuter tills du fått en jämn smet. Tillsätt majsmjöl lite i taget till en lämplig formbar konsistens. Gör en liten biff och provstek. Smaka av. Forma 30 st burgare, ca 40 g. Stek i ca 4 min på var sida på medelhög värme.

Servera gärna med: 

MOROTSBRIOCHE MED ROSMARIN»

och

ANANASDIPP MED CURRY OCH ROTFRUKTSCRUNCH

30 mini-fläskburgare:

450 g fläskfärs
300 g Mospotatis 3N artnr 1020
        /Skalmans artnr 21017
450 g Rotfruktsbas 3N artnr 12593 
2 ägg
0,75 tsk rosmarin
1,5 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
6 msk majsmjöl
1,5 tsk rökt paprikapulver
1,5 tsk chili färsk