• Sommarens umgängesrätter

    Sommarens umgängesrätter

Fiskburgare med rotfrukter, chili och koriander

Hur du gör Fiskburgare:
Blanda fiskfärs och finriven Mospotatis. Häll i Rotfruktsbas, ägg, limesaft, finrivet limeskal (ca 2/3 av en lime), finhackad chili, koriander, salt och kryddor i en bunke. Blanda några minuter tills du fått en jämn smet. Tillsätt majsmjöl lite i taget till en lämplig formbar konsistens. Gör en liten biff och provstek. Smaka av.
Forma sedan 30 st burgare á ca 40 g och stek i ca 4 min på varje sida på medelhög värme.


Fiskburgare är ett uppskattat och lite nyttigare alternativ till köttburgare. Gör dessa små mini-hamburgare när du vill servera tapas, fingerfood eller på en buffé - passar utmärkt för din matgäster att dela på när de plockar sina favoriter ur din restaurangmeny.

SERVERA GÄRNA MED MOROTSBRIOCHE MED ROSMARIN»

och

ÄRTGUACAMOLE»

30 minifiskburgare 

450 g fiskfärs

300 g Mospotatis 3N artnr 1020/
          Skalmans artnr 21017
450 g Rotfruktsbas 3N artnr 12593
2 ägg
1,5 msk koriander
1,5 tsk salt
1,5 krm vitpeppar
6 msk majsmjöl
1,5 st lime
1,5 tsk färsk chili